הנגשת אתרי אינטרנט

חוקי הנגישות ובתוכם תקנות נגישות אתרים בארץ ובעולם, באים להבטיח שהמרחב הציבורי והשירותים בו יהיו נגישים גם לאנשים עם מוגבלויות. האינטרנט נחשב כמרחב ציבורי. לא מדובר רק על אתרים מסוג מסוים כמו למשל אתרים של רשויות ציבוריות, אלא למעשה כל אתר אינטרנט אשר מיועד לציבור הגולשים בישראל, כולל אתרים פרטיים. יש לזכור שגם אתם כבעל אתר פרטי ו/או מסחרי, בין אם מדובר באתר קטן או גדול וללא קשר לתוכן האתר ומטרתו – קיימת חובה לעמוד בחוקי נגישות האתרים בישראל. הנגשת אתרים

מה עליכם לעשות כבעלי האתר כדי לעמוד בחוקי נגישות האתרים?

על מנת לעמוד בכל תקנות הנגישות הקיימות בשלב הראשון יש לבצע סקר נגישות הכולל דו”ח פערים בין התקן המחייב ובין המצב בפועל באתר ובשלב הבא לבקש מאנשי המקצוע שמטפלים באתר, לרוב אנשי הפיתוח, העיצוב והתוכן של האתר, לתקן את הליקויים השונים שנמצאו במסגרת הסקר. 

חובת הנגשת האתר אינה רק נטל, החוק נועד לסייע לאנשים עם מוגבלות ולבעלי האתרים כאחד, אשר יכולים ליהנות מקהל רחב משמעותית של גולשים שבעבר לא יכלו להשתמש באתר שלהם כאשר היה לא נגיש. אתר שעבר תהליך של הנגשה, זוכה לכניסות רבות יותר, שכן, קהל האנשים עם מוגבלות מוערך בכ-25%, וכך גם ההכנסות של בעלי האתרים צומחות בהתאם.

הנגשת אתרי אינטרנט יתרונותיתרון נוסף של נגישות אתרים הוא קבלת דירוג גבוה יותר בתוצאות במנועי החיפוש, כדוגמת גוגל ובינג. במילים אחרות, הנגשת אתרי האינטרנט שלכם מומלצת לא רק כדי לעמוד בדרישות החוק של המדינה, אלא גם כדי להביא אותו לשימוש בידי קהל יעד רחב יותר ותרגום לקידום האורגני של האתרים המונגשים.

חברת A-2-Z נגישות ושיווק באינטרנט מתמחה בנושא הנגישות, הן בהנגשת אתרים קיימים והן בהקמת תשתית נגישה עבור אתרים חדשים. החברה ביצעה עד כה מספר חסר תקדים של למעלה מ-300 פרויקטים של הנגשת אתרים לחברות ממגוון תחומים.

לקבלת פרטים נוספים על השירות חייגו אלינו 03-7694600 או מלאו טופס פנייה בעמוד יצירת קשר

תשובות לשאלות נפוצות על הנגשת אתרי אינטרנט

מהי הרמה הבסיסית להנגשת אתר ועד כמה היא יעילה?

רמת הנגשה ברמה הבסיסית (AA) הנדרשת מאתרי אינטרנט, משפרת את חווית הגלישה באתרי האינטרנט ומאפשרת גלישה נוחה יותר לכלל המשתמשים.

על מי חלה החובה להנגיש את האתר?

ראשית יש לציין כי לא כל אתר באשר הוא חייב להיות נגיש. האתרים שחייבים להיות נגישים הם אתרים ציבוריים וסוגים ספציפיים של אתרים פרטיים בלבד.

כיצד מיושמת האכיפה של החוק להנגשת אתרי אינטרנט?

בעלי אתרים שלא דאגו להנגיש את אתר האינטרנט שבבעולתם, חשופים לקנס כספי של 50,000 ש”ח עוד לפני הוכחת נזק.
בהמשך, חשוף בעל אתר האינטרנט לקנסות בגובה עד 75,000 ש”ח ועוד 5% מגובה הקנס לכל יום נוסף בו האתר אינו מונגש, סגירת העסק לאלתר והפסקת העיסוק, ואף חקירה פלילית.

באילו מקרים ניתן לקבל פטור מחובת ההנגשה?

במקרים שבהם בעל האתר יוכל להוכיח שתהליך העבודה של הנגשת האתר מהווה עבורו נטל כלכלי משמעותי, יהיה באפשרותו להגיש בקשה לפטור.
הכוונה היא לא רק לפטור מדרגת הנגישות המחויבת על פי חוק (AA) אלא גם לדרגת הנגישות המינימלית (A).

למידע נוסף על תהליך המלא לקבלת תו נגישות לחצו כאן.

האם יש להנגיש גם אתרים המספקים שירות לחברות באופן בלעדי?

בהחלט כן. יש להנגיש את האתר בהתאם לתקנות כיוון שחברות נחשבות לציבור בלתי מסוים.

האם חלה חובה להנגיש אתר בחו”ל?

כל עוד המפעיל של האתר הוא ישראלי והאתר מספק שירות לישראלים, חלה החובה להנגיש את האתר.

האם מותר להקים אתר על פלטפורמה שלא מאפשרת לבצע הנגשה מלאה?

בשום אופן אין לבנות אתרים חדשים על פלטפורמה שלא מאפשרת לבצע הנגשה מלאה. אם האתר פועל על פלטפורמה שלא מאפשרת הנגשה מלאה, יש לפעול להעברת האתר לפלטפורמה המאפשרת לבצע הנגשה מלאה.

האם ניתן לקבל פטור מהנגשה אם האתר מאוחסן על ענן או על שרת הממוקם בחו”ל?

התשובה היא לא. נכון להיום יש להנגיש את המידע או את השירות הניתן דרך האינטרנט ללא קשר למקום האחסון של האתר.

WhatsApp chat