קידום אורגני – SEO

קידום אורגני מורכב מפעולות רבות שיש לבצע במטרה לשפר מיקום של אתרי אינטרנט במנועי החיפוש השונים כדוגמת גוגל ובינג. המטרה היא ברורה, להופיע במיקום גבוה ככל הניתן. למרות היעילות הגדולה של כלים כגון מודעות ופרסום, הגורם שבסופו של דבר מביא כמות גדולה של גולשים לאתר שלכם הוא תוצאות חיפוש על שם העסק שלכם, או התחום בו הוא עוסק.

מנועי חיפוש מניבים אלפי תוצאות בתגובה לכל שאילתה, אך מעט מאוד גולשים ימשיכו מעבר לעמוד תוצאות החיפוש הראשון. במילים אחרות, מיקום גבוה בתוצאות חיפוש באינטרנט הוא חיוני לקידום האורגני והכללי של העסק שלכם. באנגלית התחום נקרא SEO ראשי תיבות של Search Engine Optimization זאת אומרת, אופטימיזציה למנוע החיפוש. 

איך אפשר לקדם את העסק שלכם במנועי החיפוש? 

חלק מהבעיות שפוגעות בקידום האורגני יכולות להיות “בלתי נראות” עבורכם: טעויות בקוד, בעיות בתיאורי-מטא, ועמודים חסומים לסריקה ואינדוקס. מעבר לבעיות הטכניות, על האתר להיות מותאם למנועי חיפוש באינטרנט מבחינת התוכן ולשיווק ללקוחות הפוטנציאליים.


אנשי ה-SEO המומחים של חברת A-2-Z קידום,
נגישות ושיווק באינטרנט עוסקים בקידום אורגני במשך שנים רבות, מעודכנים בכל החידושים בתחום ועומדים לרשותכם בכל הנוגע לקידום העסק שלכם ברשת. החל מבחירת האסטרטגיה ובניית תמהיל השיווק הנכון עבור לקוחותינו, דרך ביצוע הקמפיין בפועל, וכלה בניתוח התוצאות בזמן אמת. חברתנו הינה מהחברות המובילות והוותיקות בארץ בתחום השיווק והפרסום במדיה חברתית.

קידום אתרים אורגני בגוגל – הדור החדש

אם יש לכם אתר אינטרנט – וסביר להניח שיש לכם אתר, שהרי במאה ה-21 אין כמעט עסק או ארגון שיכול להרשות לעצמו להישאר מחוץ לרשת, ובעצם מחוץ למשחק – מן הסתם שמעתם על המונח “קידום אורגני”, כלומר קידום האתר באמצעים שונים על-מנת שיופיע במקום גבוה במיוחד בתוצאות חיפושים רלוונטיים. כדאי מאוד לדעת שקידום האתרים היום שונה משמעותית מקידום האתרים של פעם (כשבהקשר זה, “פעם” הוא גם לפני שנה-שנתיים), וללמוד מה חשוב לעשות כעת כדי להגיע למקום הראשון בגוגל ובשאר מנועי החיפוש באמצעות קידום אורגני, וממה מומלץ להימנע בתהליך זה.

קידום אתרים של פעם מול קידום אתרים של היום

מנועי חיפוש היו גם לפני גוגל, אבל האלגוריתם שפיתחו סרגיי ברין ולארי פייג’ חולל מהפכה: הוא ייחס חשיבות רבה לקישורים בין אתרים, ובהתאם אחת הפעולות העיקריות שביצעו מקדמי אתרים הייתה למלא את הרשת בלינקים אל הדפים שרצו לקדם. התחום נקרא אז SEO, ראשי תיבות של הביטוי Search Engine Optimization) אופטימיזציה למנועי חיפוש), ואכן הגישה הרווחת הייתה שיש להתאים את האתר למנועי החיפוש ולאו דווקא לגולשים – ואם למשל העכבישים של מנועי החיפוש היו מחפשים מילות מפתח, קל היה לשבץ בכל דף באתר המון מילות מפתח, גם בתוך כל טקסט וגם סתם בפני עצמן.

התוצאה: האינטרנט התמלא במהירות באתרים שמטרתם הייתה תוהו ובוהו, לינקים לאתרים אחרים (תמורת כסף) ובתכנים שיש בהם יותר מילות מפתח ממידע בעל ערך אמיתי לגולשים. בגוגל, וגם בשאר מנועי החיפוש, הבינו שאם ימשיכו להעניק ציונים גבוהים לדפים מהסוג הנ”ל הגולשים יאבדו בהם אמון ויפסיקו להשתמש בהם – ושינו את האלגוריתמים לפיהם הם מדרגים אתרים, עם שורת עדכונים דרמטיים שחייבה את מקדמי ובעלי האתרים לחשוב על בני האדם שמגיעים אליהם ולא על מנועי החיפוש שסורקים אותם.

העדכונים של גוגל ואיך זה משנה את הקידום לאתר שלכם

בשנים האחרונות היו כמה וכמה עדכונים בגוגל. שניים עיקריים בדרך אל קידום אתרים אורגני בגוגל שמבוסס על אופטימיזציה לבני אדם ולא למנועי חיפוש היו פנדה ופינגווין. עוד עדכון באלגוריתם של מנוע החיפוש גוגל שכדאי להכיר הוא עדכון יונה. כמו כן מייחסת גוגל משקל רב יותר לפרמטר שנקרא Mobile Friendly.

עדכון פנדה החל להשפיע על עולם קידום האתרים בתחילת 2011. העיקרון שלו היה פשוט: דף אינטרנט עם תוכן באיכות גבוהה יקבל ציון גבוה, דפים עם תוכן ירוד יקבלו ציון נמוך ואפילו עונשים, גם אם יש בהם המון מילות מפתח. האינדיקציות לתוכן ירוד מבחינת גוגל הן חזרות רבות על אותם משפטים או מלים בצורה לא טבעית, שכפול של תכנים שכבר קיימים ברשת, עמודים עם מעט מאוד תוכן (בעיה שמאפיינת בעיקר אתרי מסחר), כמות גדולה מדי של פרסומות ביחס לתוכן ועוד. עדכון פנדה (שאגב, נקרא כך לא על שם החיה החביבה אלא כי אחד המהנדסים שפיתחו את השינוי באלגוריתם היה Navneet Panda) חולל שינויים משמעותיים מאוד בתוצאות חיפוש רבות, והבהיר באופן חד משמעי מהן הציפיות של גוגל מאתרים, מבעליהם וממי שעוסק בקידום.

העדכון המשמעותי הבא נקרא פינגווין, והוא זעזע את עולם ה- SEO ב-2012. עדכון זה התמקד בזיהוי לינקים בעייתיים, שלא לומר מניפולטיביים, ופגע בדירוג של אתרים שהובילו אליהם קישורים רבים שכאלה. באופן כללי הצליח פינגווין להפחית משמעותית את כמות הספאם ברשת, וכיום חשוב מאוד להקפיד על בניית פרופיל קישורים טבעי ככל האפשר.
עדכון יונה מ-2014 נועד לספק תוצאות מדויקות יותר לחיפושים מבוססי מיקום (שהולכים ומתרבים), וכאמור חשוב מאוד גם ליצור אתרים שמעניקים חוויית משתמש איכותית לגולשים בסמארטפונים ולא רק למי שנמצא מול מסך גדול.

שיווק באינטרנט ומקומו של קידום אתרים אורגני בגוגל בתוכו

בניית אסטרטגיה הכוללת קידום אורגני היא לא הכלי היחיד שעומד לרשותנו כשאנחנו מבצעים שיווק באינטרנט: ניתן לנצל את הפופולריות של הרשתות החברתיות גם לטובת מטרות עסקיות, אפיק נוסף הוא ניהול מוניטין שמאפשר יצירת חיבור בין אדם או מותג (כולל מותגים גדולים) לבין ערכים רצויים, וישנה כמובן גם האופציה של קידום אתרים ממומן (ובפרט מודעות שמוצגות במנוע החיפוש גוגל או מנועי חיפוש אחרים ומפנות אל דפי נחיתה ייעודיים או אל דפים ספציפיים באתר).

 

האם תחום הSEO- מת?

יש כאלה הטוענים שלאחר כל העדכונים של גוגל קידום האתרים האורגני בגוגל כבר איננו רלוונטי, אבל המציאות היא שהSEO- לא מת אלא התעדכן ובעצם השתדרג: יצירת תוכן איכותי לאתר, בניית קישורים חכמה ואותנטית (שמבוססת אף היא על תכנים בעלי ערך אמיתי לגולשים והפצתם באופן מושכל), הקפדה על חוויית משתמש איכותית גם במחשבים נייחים וגם בסמארטפונים (פרמטר חשוב נוסף בדירוג של גוגל הוא שיעור הגולשים שנשארים באתר ולא עוזבים אותו תוך זמן קצר) ושיפור הנראות בדף תוצאות החיפוש (כלומר כותרת אטרקטיבית, תיאור מסקרן ומניע לפעולה ובמידת הצורך שימוש גם ב-Rich Snippets) הם עדיין הבסיס לשיווק דיגיטלי אפקטיבי באמת – וקידום אתרים אורגני על-סמך ההנחיות העדכניות של גוגל מבטיח בסופו של דבר שורת רווח מרשימה יותר לכל עסק.

איך תוכלו גם אתם להתאים את האתר שלכם לדור החדש?

קידום אתרים אורגני בגוגל בימינו יכול לחולל פלאים – בתנאי שכל פעולה ופעולה לוקחת בחשבון את טובתם של הגולשים ואת החובה לספק להם ערך אמיתי. חברת A-2-Z צברה ניסיון רב הן בהקמת אתרים שגם בני אדם וגם מנועי חיפוש אוהבים, והן בקידום אתרי תדמית, אתרי מסחר וסוגי אתרים נוספים למקומות הראשונים עבור מילות המפתח החשובות. שוכנים בתל אביב, ומקפידים לעקוב אחרי כל התרחשות ועדכון בתחום הכל כך דינמי של השיווק באינטרנט – גם אתם מוזמנים ליהנות מהמומחיות ומהניסיון של A-2-Z באתר שמותאם לעולם החדש שיצרו גוגל ושאר מנועי החיפוש. לקבלת פרטים בנושא לגבי האתר שלכם תוכלו להגיע לדף הצור קשר של חברת .A-2-Z

WhatsApp chat