בדיקות והשבחת תוכן באתר

המפתח העיקרי להצלחת כל אתר אינטרנט – כלומר דירוג גבוה בתוצאות החיפושים הרלוונטיים בגוגל והענקת חוויית משתמש מוצלחת לגולשים – הוא תוכן איכותי. בהתאם, בדיקות תוכן והשבחתו הן חלק אינטגרלי בארגז הכלים של מקדמי אתרים וכדאי גם לבעלי האתרים לדעת מה כוללות פעולות אלה.

כותרות מסודרות, מושכות ומדויקות.

גוגל, ואיתו שאר מנועי החיפוש, אוהבים תכנים בעלי מבנה היררכי, עם כותרת ראשית (שנקראת H1) וכותרות לכל אחת הפסקאות (H2). בדף זה למשל כאן ה-H1 הוא “בדיקות והשבחת תוכן” וה-H2 הן “כותרות מסודרות, מושכות ומדויקות”, “איתור כפילויות בעייתיות”, “אפס טעויות” וכו’. במידת הצורך ניתן להוסיף גם תת כותרות בתוך פסקה, והן נקראות H3 (לדוגמה “מבנה מסודר”, “הבטחה בכל כותרת…” וכו’).

מבנה מסודר

כשמבצעים בדיקות תוכן לגבי כותרות H1 ו- H2 הדגש הראשון הוא פורמלי: בכל עמוד אינטרנט יש רק H1 אחת, תת הכותרות צריכות להיות מוגדרות כ- H2 וכך הלאה, והסיבה לכך היא שבדרך זו לגולשים שמגיעים לעמוד קל לראות מיד במה עוסק התוכן ומהו הערך שצפוי להם אם יקראו אותו.

הבטחה בכל כותרת...

כותרות מושכות יגרמו לגולשים להישאר בעמוד ולצרוך את התוכן שיצרתם עבורם. ניתן ליצור כותרות “טיזריות” (מהסוג של “מה הקשר בין שחמט לבין קידום אתרים?”), אבל במינון סביר.

ולא לשכוח לקיים את ההבטחה…

בכל כותרת ותת-כותרת יש כאמור הבטחה, ואם היא לא תקוים אולי צברתם כמה נקודות אצל גוגל (בזכות ההישארות הממושכת באתר), אבל יצרתם אצל הלקוחות הפוטנציאליים שלכם תחושת אכזבה.

האם כדאי לשבץ מילות מפתח בכותרות?

כן, אבל בזהירות, ובפרט לא כדאי לחזור על אותה מילת מפתח במספר כותרות. ניתן להשתמש בכל פעם בביטוי אחר או בניסוח שונה, אבל מאחר שבאופן כללי חזרה על מילת המפתח כבר לא עובד כמו פעם, הדגשים העיקריים הם כאמור תיאור מתומצת ומדויק של התוכן ויצירת סקרנות אצל הגולשים.

איתור כפילויות בעייתיות

פעולה הכרחית נוספת במסגרת בדיקות תוכן היא איתור כפילויות. תוכן משוכפל מכעיס מאוד את גוגל, וממש לא כדאי להסתבך עם החברה שבמידה רבה הפכה את האינטרנט למה שהוא היום – כך שכדאי לנצל כלים דוגמת Copyscape שמזהה העתקים של תוכן ספציפי בכל רחבי הרשת ו-Siteliner שמאתר הכפלות תוכן באתר עצמו. כמובן שאין להסתפק במציאת הכפילויות אלא לטפל בבעיה: אם הכפילות מצומצמת יחסית ניתן פשוט לשנות ניסוחים, אבל אם ישנם מאמרים שכמעט חוזרים על עצמם השבחת תוכן פירושה בידול כל אחד מהם, מיקודו בנושא שונה והפיכתו לייחודי.

אפס טעויות

טעויות (ניסוח או הקלדה) הן אנושיות ובמידה מסוימת גם בלתי נמנעות – ויתור על הגהה קפדנית ובמיוחד על בדיקות איות הוא רשלנות: תוכן, מעניין ובעל ערך ככל שיהיה, שגדוש בשגיאות כתיב, יוצר אצל הגולשים רושם שלילי ותחושה שמדובר בעסק שמזלזל בלקוחותיו.

למה כדאי לשבץ לינקים פנימיים באתר?

ישנם שני סוגים של קישורים פנימיים: כאלה שמופיעים בתפריטי הניווט או בענני תגיות, והתפקיד העיקרי שלהם הוא להבטיח ניווט קל ומהיר, וכאלה שמשובצים בתוך התכנים עצמם – ושמטרתם היא ליצור חוויית גלישה עשירה במיוחד, באמצעות הפניית כל גולש לעוד תכנים שרלוונטיים עבורו, בין אם בנושאים שמשיקים לתוכן שהוא קורא ובין אם באמצעות העמקה בנושא מסוים. הקישורים הפנימיים מאפשרים גם העברת “כוח” מעמוד חזק באתר (כזה שמושך אליו גולשים רבים) לעמוד חלש, או לעמוד חדש שהשקעתם בו זמן רב. לגבי ה”אנקור”, כלומר הטקסט שמופיע על גבי הלינק, תקפה ההמלצה הקודמת: אפשר להשתמש במילות מפתח, ואפילו מדויקות, אבל לא להגזים.

תוכן שעובד על כל החושים

המלצה נוספת היא לגוון את חוויית הגלישה, וזאת באמצעות הוספת תמונות שמשפרות את התוכן וכן הכנסת וידאו לעמודים מובילים. חשוב להקפיד על העלאת תמונות בהתאם לכללים של גוגל ועל הוספת סרטונים שיש מאחוריהם מחשבה והשקעה.

כמה פרסומות יש באתר שלכם?

המשוואה פשוטה: אף אחד לא אוהב יותר מידי פרסומות ולכן אם החלטתם כן לשבץ באנרים פרסומיים באתר עשו זאת במידה, ואפילו בקמצנות.
300 מילים? 500? אלפיים מילה? בעלי אתרים רבים מודאגים לגבי אורך המאמר האופטימלי – ולשווא. גם 250 מילים יכולות להיות סתמיות ומשעממות ולהבריח את הגולשים, ומצד שני יש טקסטים של 1,500 מילים שכמעט אף אחד לא מפסיק לקרוא באמצע, ושבסופו של דבר הגולשים משתכנעים מהם שכדאי להפוך ללקוחות של העסק. בהתאם עדיף להתמקד באיכות ולא בכמות, מה שמוביל לדבר הכי חשוב:

והכי חשוב:

הגולשים מחפשים תוכן רענן ומעודכן וגוגל יודעת לזהות ברמת דיוק גבוהה למדי מתי הגולשים אכן מקבלים את מה שהם רוצים – כך שממש כדאי להקפיד שכל תוכן שמועלה לאתר, בין אם הוא חדש ובין הוא תוצר של בדיקת והשבחת תוכן קיים, יהיה כזה שבאמת מקנה תמורה משתלמת לזמן שמשקיע כל גולש.

WhatsApp chat